Zoetermeer
+31 3 25 277 907
info@lauroozwebdesign.nl

De uitkomst van het thuiswerken: videocallbingo!

Let your business grow!

De uitkomst van het thuiswerken: videocallbingo!

afbeelding van videocall bingo over thuiswerken
afbeelding van videocall bingo over thuiswerken

De uitkomst van het thuiswerken

Zelf ben ik aardig gewend geraakt aan het kunnen thuiswerken. Ik koos immers bewust voor een parttime business als webdesigner & Virtual Assistant, naast mijn werk in loondienst .

Hoezo digitaal?

Nu iedereen (velen van ons) thuis MOET werken voelen we de ongemakken die we ervaren in deze digitale tijd. Maar hoe digitaal zijn we nu eigenlijk, gezien een overgroot percentage van werkend Nederland nog niet die kennis heeft van online (video) bellen of ondernemen?

Het leed dat videobellen heet: Bingo!!

Zo hadden we afgelopen dinsdag met mijn team een overleg via Facetime. En oh mij… Die videocall bingokaart in het plaatje hebben we wel helemaal vol gekregen geloof ik😂

Are we getting frustrated yet?

Ondanks dat we ‘heerlijk’ thuis kunnen werken nu voel ik persoonlijk de frustratie opkomen van het maar moeten. Ik houd niet van ‘moeten’, ik bepaal liever zelf (waar mogelijk althans😉). Verplicht binnen zitten, op mijn eigen terrein. Een rondje met de hond om het huis en o wee als ik iemand tegenkom, want dan lopen we met een boog om elkaar heen. Zelfs oogcontact lijkt ineens schadelijk 🙄. De verjaardagen die in deze weken gecancelled worden, maar de verleiding blijft om elkaar toch te ontmoeten, want we hebben elkaar al zo lang niet gezien en dit was de timing om elkaar weer even om weer even bij elkaar te kunnen zijn. En dan onze kindjes, de eerste 2 dagen was er lol en veel energie om niet naar school te hoeven gaan, maar wanneer dag 3 aanbrak was er die verveling en: “Kan ik toch niet even met die, die en die naar de stad?”
We realiseren ons dat het leven gewoon doorgaat, dat veel werkzaamheden gewoon doorgaan, maar dat we beperkter zijn in het doen en laten. En hoe gaat het met de ondernemers die juist niets meer kunnen doen? Ik leef met hen mee! En waar ik zou kunnen helpen, daar zou ik helpen! Maar een gevangenebewaarder kan niet zomaar twee gedetineerden meenemen om thuis verder z’n werk te doen, laat staan digitaal. En een verpleegster kan niet zomaar bij de patiënten weg blijven, laat staan online behandelen.

Mijn medeleven

Die frustratie heerst bij mij, het belemmerende gevoel, het moeten improviseren, maar ook het medeleven naar de getroffen patiënten, nabestaanden en ondernemers die hierdoor verstrikt raken…

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *